lördag 30 juni 2012
Glutenfri lakritskaka
100 gram smör
100 gram mörk choklad
2 ägg
2dl socker
1 1/2 mjöl
1dl kakao
1 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker smält smöret och chokladen blanda det med äggblandningen tillsätt mjöl kakao och vaniljsocker . Häll smeten i en bröad form 20x30 cm. Grädda i 18-20 minuter 175 grader Under tiden gör du fudge
Fudge
2dl grädde
1dl ljus sirap
1dl farinsocker
100 gram turkisk peppar
1 burk saltlakritspulver hockeypulver 12 gram
100 gram mjölkchoklad
Koka ihop grädden med sirap och farinsocker ca 20 minuter. Krossa turkiska pepparn och häll det i smeten när det kokat färdigt samt häll i mjölkchokladen och pulvret. Bred ut det på kakan när kakan har svalnat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar