onsdag 19 maj 2010

Glutenfria vanilj eller kanelbullar

Supergoda glutenfri bullar
 Jag har utgått ifrån ett recept från vetekattens lussekatter och cafferians vaniljbullar och gjort om det till vanliga bullar.

13 dl glutenfritt mjöl
5 dl laktosfri mjölk
250 gram laktosfritt smör
1 ägg
2 dl socker
1-2 msk kardemumma
1/2 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 msk dr oetkers snabbjäst
2 paket jäst

Smula jästen i en assistent. Smält smöret och häll i mjölk. Värm det till 37 grader och häll det över jästen blanda i socker,kardemumma, dr oetkers snabbjäst och ett ägg. Häll i 13 dl glutenfritt mjöl och kör i assistenten i 10 min. Häll ut degen över mjölat bakbord platta ut lätt så som man gör med scones. Bred över fyllning av tex

150 gram laktosfritt smör mjukgjort i micron
1 dl vaniljsocker
1 dl socker
Eller
150 gram laktosfritt smör mjukgjort i micron
1 dl socker
kanel efter smak

Rulla som en rulltårta och skär i bitar.Lägg dem i stora bullformar. Pensla med ägg och pärlsocker innan de jäst. Låt dem jäsa länge 1-2 timmar. Grädda i varmluft 200 grader ca 10 min



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar