Supergoda glutenfri bullar
Jag har utgått ifrån ett recept från vetekattens lussekatter och cafferians vaniljbullar och gjort om det till vanliga bullar.
13 dl glutenfritt mjöl
5 dl laktosfri mjölk
250 gram laktosfritt smör
1 ägg
2 dl socker
1-2 msk kardemumma
1/2 tsk salt
1 msk fiberhusk
1 msk dr oetkers snabbjäst
2 paket jäst
Smula jästen i en assistent. Smält smöret och häll i mjölk. Värm det till 37 grader och häll det över jästen blanda i socker,kardemumma, dr oetkers snabbjäst och ett ägg. Häll i 13 dl glutenfritt mjöl och kör i assistenten i 10 min. Häll ut degen över mjölat bakbord platta ut lätt så som man gör med scones. Bred över fyllning av tex
150 gram laktosfritt smör mjukgjort i micron
1 dl vaniljsocker
1 dl socker
Eller
150 gram laktosfritt smör mjukgjort i micron
1 dl socker
kanel efter smak
Rulla som en rulltårta och skär i bitar.Lägg dem i stora bullformar. Pensla med ägg och pärlsocker innan de jäst. Låt dem jäsa länge 1-2 timmar. Grädda i varmluft 200 grader ca 10 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar